середа, 31 липня 2019 21:25

7 головних висновків матчу "Карпати" -"Динамо: кияни мають проблеми з грою першим номером

7 головних висновків матчу "Карпати" -"Динамо: кияни мають проблеми з грою першим номером
Артем Бесєдін реалізував пенальті в кінці першого тайму та зробив перевагу "Динамо" в рахунку комфортною

В першому турі чемпіонату України "Динамо" перемогло у "Львові" "Карпати" 2:0. Gazeta.ua визначила головні моменти матчу.

Хацкевичу потрібно вчитися використовувати ротацію. В матчі проти "Карпат" тренерський штаб "Динамо" виставив той самий склад, що 3 дні тому в матчі за Суперкубок проти "Шахтаря". Динамівцям в цьому сезоні потрібно грати на два фронти. Тому без ротації просто не обійтися. Футболісти - не роботи. Вони окрім фізичних сил витрачають також емоції. Головним тренер має вміти проводити ротацію, щоб успішно грати у всіх турнірах сезону.

"Динамо" важко даються позиційні атаки. "Карпати" обрали правильну тактику на гру: максимально зменшили простір на своїй половині поля та наситили кількісно оборону. Інакше у них шансів не було. Киянам мали атакувати позиційно. Окрім контролю м'яч на чужій половині полі та навісів, динамівці нічого не запропонували супернику в атаці. Тут потрібно було діяти нестандартно або сподіватися на випадок. Саме автогол Ковтуна допоміг "Динамо" відкрити рахунок в матчі.

"Карпати" сушили гру

"Динамо" відчуває слабкість суперника. В минулому матчі проти "Шахтаря" динамівці забили 2 голи за три хвилини. В матчі з " Карпатами" вистачило тих самих 3 хвилин, щоб двічі забити. Поки суперник деморалізований після пропущеного голу, кияни збільшують темп. Як у боксі досвідченому боксеру вистачає хвилинної розслабленості, щоб відправити суперника в нокаут.

Гра закінчилася після другого голу. "Карпати" за нічийного рахунку закрилися та намагалися не дати супернику грати. Про власні атаки підопічні Чижевського майже не думали. Коли потрібно було відігравати, йти вперед – господарі поля просто не знали, що їм варто робити. "Карпати" мають у своєму складі багато новачків. Поки їм не вистачає зіграності.

Караваєв – не Циганков. Лідер "Динамо" Циганков пропустив майже всю підготовку до нового сезону. В стартових матчах його підміняє новачок команди Караваєв. Поки це у нього не особливо виходить. В плані працездатності – ніяких питань немає, але індивідуальної майстерності явно не вистачає.

Караваєв не може рівноцінно замінити Циганкова

Вербич перебуває не в оптимальній формі. Враховуючи відсутність Циганкова в стартовому складі "Динамо", лідерські якості мали перейти до Вербича. Словенець брав ініціативу на себе, намагався загострювати на лівому фланзі, але особливо нічого у нього не виходило. Поки Вербич знаходиться не в найкращих своїх кондиціях. Недарма його замінили в перерві.

"Динамо" потрібно покращувати гру в опорній зоні. "Карпати" в першому таймі декілька разів швидко перейшли середину поля. Опорна зона киян не справлялася з руйнуванням контратака суперника. Дивним виглядає ігнорування новачка Кадірі, який мав посилити саме цю позицію.

"Карпати" - "Динамо" 0:2.

Голи: Ковтун 42 (автогол), Бесєдін 45

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 головних запитань нового сезону УПЛ: на нас чекає чемпіонська інтрига


Наступний свій матч "Динамо" проведе в гостях проти "Львова" в суботу. Початок матчу о 19.30.

Зараз ви читаєте новину «7 головних висновків матчу "Карпати" -"Динамо: кияни мають проблеми з грою першим номером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі