середа, 31 липня 2019 13:40

6 головних запитань нового сезону УПЛ: на нас чекає чемпіонська інтрига

6 головних запитань нового сезону УПЛ: на нас чекає чемпіонська інтрига
Циганков повинен повести "Динамо" до чемпіонства в новому сезоні та поборотися за титул найкращого бомбардира чемпіонату

У неділю, 28 липня, стартував новий сезон УПЛ матчем "Ворскла" - "Зоря".У вівторок і середу продовжиться перший тур. Gazeta.ua спробувала розібратися, які головні інтриги подарує нам новий сезон чемпіонату України з футболу.

Чемпіонська інтрига. "Шахтар" втратив свого тренера Паулу Фонсеку. Його місце зайняв 57-річний португалець Луїш Каштуру, який нічого поки не вигравав у футболі. Лідери "гірників" Тайсон, Марлос, Ісмаїлі, Мораес, Степаненко, П'ятов – не молодіють. Грати на два фронти їм вже точно буде складно. Численні новачки ніяк не можуть знайти свого місця в команді.

"Динамо" має прогрес молодих гравців – Циганкова, Миколенка, Шепелєва. Влітку команду поповнили досвідченні та кваліфіковані гравці Караваєв і Кадірі. Команда Хацкевича стала сильнішою, ніж у попередньому сезоні. Тим паче, що вже 3 сезони динамівці без золотих нагород і Кубка України. Мотивація у них величезна.

Все це повинно гарантувати українським вболівальникам інтригу за чемпіонський титул. Не стільки "Динамо" стало сильнішим, а "Шахтар" може мати проблеми.

Боротьба за "бронзу". Третє місце дає не тільки бронзові нагороди, але і пряму путівку в групу Ліги Європи. Звичайно, що це не тільки престиж, але і хороші преміальні від УЄФА.

Перед початком нового сезону немає яскравого фаворита за 3-є місце. "Олександрія" має досвідчений склад. "Зоря" змінила тренера та посилилася новими футболістами. Косовський під себе перебудовує "Ворсклу". "Карпати" провели дуже активну трансферну кампанію. Всі ці клуби будуть битися за 3-є місце в УПЛ. Боротьба має бути цікавою та інтригуючою.

3-4 команди можуть претендувати на бронзові нагороди

Найкращий бомбардир. Минулого сезону Циганков майже зміг догнати Мораеса, який із перших турів пішов у відрив. Різниця між 1 та 2-м місцем склала тільки один гол. Інтрига тривала до останнього туру, останніх хвилин гри.

У новому сезоні Циганков врешті захоче здобути собі звання найкращого бомбардира чемпіонату. 21-річний футболіст стрімко прогресує. На противагу цьому, Мораесу вже 32 роки. Все більше він почав пропускати через травми.

Головна несподіванка. Тут можуть проявити себе як і клуби, так і гравці. Багато чекають від "Дніпра -1". Михайленко показав себе як дуже цікавий та талановитий тренер, у якого прогресують молоді гравці. Великі очікування від Скрипника у "Зорі". Серед гравців на роль відкриття можуть претендувати орендовані динамівці в "Дніпрі-1" Супряга і Булеца, а також "гірники" Сікан і Бондар.

Відкриттям сезону можу стати "Дніпро -1"

Головне розчарування. Великі шанси провалити сезон має "Маріуполь". Команда втратила одного зі своїх лідерів Зубкова. "Десна" має досвідчений склад, але мотивації та стабільності гравцями не завжди вистачає. "Олімпік" призначив тренера без досвіду та ще й іноземця.

Шапаренко та Коваленко ніяк не можуть розкрити свій потенціал. Час йде, а прогресу у цих гравців вкрай мало. Наступного сезону саме ці гравці можуть не виправдати покладених на них сподівань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кварцяний дав пораду гравцям "Динамо" перед стартом нового сезону

Сьогодні у рамках першого туру чемпіонату України між собою зіграють: "Карпати"- "Динамо", "Олександрія" - "Шахтар" і "Дніпро -1" - "Олімпік".

Зараз ви читаєте новину «6 головних запитань нового сезону УПЛ: на нас чекає чемпіонська інтрига». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі