середа, 19 червня 2019 12:43

Заговорили про перегляд мовного закону

Заговорили про перегляд мовного закону
Верховна Рада прийняла мовний закон 25 квітня. Фото: BBC

В Україні можуть переглянути закон про мову. Про це попередили на засіданні експертної групи з питань мовної політики.

"За результатами обговорення, експертна група з питань мовної політики закликала президента України, Кабінет міністрів, Верховну Раду, місцеві органи державної влади та органи місцевого самоврядування, а також політичні партії та політиків, які беруть участь у передвиборній кампанії, консолідувати свої зусилля для успішного втілення закону та утриматися від дій, що можуть зупинити реалізацію закону або призвести до його перегляду", - йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єр-міністра Павла Розенка.

Він закликав усі органи влади та місцевого самоврядування долучитися до проведення широкої інформаційної кампанії щодо роз'яснення норм закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН нагадали Україні про мови національних меншин

"Сьогодні ми є свідками й учасниками неоднозначних дискусій, які розгортаються в ЗМІ щодо закону України про функціонування української мови як державної. Тривожні заяви та ревізіоністські заклики щодо цього закону лунають від представників оточення президента. У зв'язку з цим є дуже серйозна небезпека чергового реваншу у цій сфері та "відкату" назад. Тому ми маємо зробити все від нас залежне, щоб норми закону запрацювали в повному обсязі та мали незворотний характер", - сказав Розенко.

До мовного закону можуть внести правки, якщо це буде потрібно для його виконання.

Про це заявив головний ідеолог команди президента Володимира Зеленського у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

"Якщо імплементація цього закону буде вимагати якихось правок, то вони будуть внесені. Але концептуальна для нас річ – єдиною державною мовою в Україні є і буде українська", – сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Заговорили про перегляд мовного закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі