субота, 13 лютого 2021 01:13

З якими скаргами найчастіше звертаються до мовного омбудсмена

З якими скаргами найчастіше звертаються до мовного омбудсмена
Найчастіше омбудсмену скаржаться на відсутність української версії сайту. Фото: "Українська правда"

605 звернень отримавуповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь з 16 січня по 11 лютого 2021 року.

Майже 50% звернень стосувалися відсутності української версії сайтів про надання послуг чи інтернет-магазинів, написав Кремінь у Facebook.

"Переважна більшість (281) звернень стосується відсутності української версії вебсайтів про надання послуг та сайтів інтернет магазинів. 126 громадян поскаржилися на порушення своїх прав, перешкоди та обмеження у користуванні державною мовою у сфері обслуговування. Найбільше таких порушень (53) виявлено киянами", - написав він.

276 звернень та скарг надійшли з Києва та Київської області.

З Луганської області надійшло 7 повідомлень, з Миколаївської – 6, Донецької – 4, Тернопільської – 4, Херсонської, Рівненської, Івано-Франківської, Закарпатської, Хмельницької по 2 звернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Миколаєва перекладав депутатів з ОПЗЖ, які не хотіли розмовляти українською

Надходять повідомлення про використання іноземної мови депутатами місцевих рад міст Миколаєва, Одеси, Дніпра, Запоріжжя та про порушення мовного законодавства у сфері освіти.

Понад 60% українців підтримують норму про обслуговування українською мовою. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 27 січня до 1 лютого.

Зараз ви читаєте новину «З якими скаргами найчастіше звертаються до мовного омбудсмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі