вівторок, 25 липня 2017 12:35

Українізація не в дії: мовний скандал розгорівся в державному банку

Жителька міста Дніпро Христина Головачова поскаржилася на місцеве відділення Ощадбанку: працівниця фінустанови відмовилася обслуговувати клієнтку державною українською мовою. Про цей випадок жінка написала на своїй сторінці у Facebook.

"Нагадаю ситуацію: на моє запитання до співробітниці банку, чому вона спілкується зі мною мовою нацменшини, до якої я не маю жодного стосунку, вона відповіла "банк не зобов'язує мене це робити", - написала Головачова і показала відповідь Ощадбанку на свою скаргу.

 

У банку подякували жінці за пильність та нагадали, що відповідно до ст. 10 Конституції українська мова є обов'язковим засобом спілкування на всій території України для органів державної влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Там нє напісана, чьо я далжна гаваріть на украінскам!" - продавчиня супермаркету відмовилася обслуговувати клієнтів українською

Користувачів обурила поведінка службовця державного банку.

 
 
 

У Запоріжжі власник італійського ресторану поставив умову працівникам свого закладу обслуговувати відвідувачів українською мовою - персонал звільнився.

Зараз ви читаєте новину «Українізація не в дії: мовний скандал розгорівся в державному банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі