вівторок, 26 липня 2022 18:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці поставили рекорд у скаргах на порушення закону про мову

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь отримав рекордну кількість скарг. З них 79% – про порушення мовного закону в інтернеті.

За словами омбудсмена, упродовж 10 днів дії нових вимог закону про функціонування української мови, зокрема в інтернеті, отримали рекордні 502 скарги. Про це він повідомив у Facebook.

"59 відсотків звернень стосуються інтернет-представництва суб'єктів, що обслуговують споживачів; 20 відсотків – інтернет-представництва суб'єктів, що не обслуговують споживачів; дев'ять відсотків – безпосереднє обслуговування споживачів; сім відсотків – діяльність посадових осіб органів державної влади й місцевого самоврядування; п'ять відсотків – інше", – зазначив Кремінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча українського ЗМІ попросила перейти посадовця на російську. У мережі обурені

Також повідомив, що 79% скарг стосуються порушення вимоги застосування державної мови інтернет-представництвами, яка набрала чинності 16 липня 2022 року. Кожне друге звернення стосується завантаження українськомовної версії за замовчуванням.

Автор: facebook.com/govuamova
  Мовний омбудсмен Тарас Кремінь отримав рекордну кількість скарг
Мовний омбудсмен Тарас Кремінь отримав рекордну кількість скарг

78% українців почали більше спілкуватися українською мовою після повномасштабної російської агресії проти України. Про це свідчать результати опитування, проведеного Національний демократичним інститутом і Київським міжнародним інститутом соціології.

11% респондентів обрали варіант відповіді: "Ні, але я б робив/робила це, якби була можливість".

Зараз ви читаєте новину «Українці поставили рекорд у скаргах на порушення закону про мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі