вівторок, 28 червня 2022 17:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Ведуча українського ЗМІ попросила перейти посадовця на російську. У мережі обурені
14

Під час ефіру на українському телеканалі FreeДом ведуча Юлія Галушка попросила керівника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна перейти на російську мову. Він коментував російський обстріл Кременчука.

Прохання вона аргументувала тим, що "канал працює на весь світ". Глядачів це обурило, про що вони й написали в соцмережах.

Українці не розуміють, чому "працювати на весь світ" – означає говорити саме російською. Адже англійську розуміє значно більше людей. Також деякі нагадали, що російською мовою "у всьому світі" говорять лише вихідці з країни-агресорки Росії та частини країн СНД.

Користувачі соцмереж звернули увагу, що український російськомовний телеканал працює на податки громадян України, яких продовжує вбивати "русский мир". 2022 року бюджет FreeДом навіть збільшили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У містах вуличним музикантам заборонили грати російськомовні пісні

Більшість дописувачів вимагають звільнення ведучої, яка змусила очільника Полтавської ОВА перейти на російську. Українці вважають цю ситуацію жахливим приниженням української держави й мови.

Користувачі переконані, що для того, щоб мовити російською, медіапроєкт мав би титрувати українських спікерів або ж використовувати синхронний переклад. Однак у жодному разі не принижувати людей.

Деякі коментатори вимагають взагалі закрити телеканал за використання мови країни-окупантки.

Під час ефіру на українському телеканалі FreeДом ведуча попросила керівника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна перейти на російську мову
Фото: скріншот з відео
Українці обурюються в соцмережах через телескандал з російською мовою
Українці обурюються в соцмережах через телескандал з російською мовою
Українці обурюються в соцмережах через телескандал з російською мовою
Українці обурюються в соцмережах через телескандал з російською мовою

З українського радіо за чотири місяці повномасштабної російської агресії майже повністю зникли російськомовні пісні й пісні російських виконавців. Проаналізували добове мовлення 15 телерадіоорганізацій за 30 травня. В ефірі звучала лише одна російськомовна пісня. В ефірі транслюють музичні твори переважно українською мовою (62%) і офіційними мовами ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Ведуча українського ЗМІ попросила перейти посадовця на російську. У мережі обурені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі