пʼятниця, 15 травня 2020 17:05

У парламенті заговорили про зменшення витрат на державну мову

У парламенті заговорили про зменшення витрат на державну мову
Раді рекомендують не припиняти фінансування Нацкомісії зі стандартів держмови. Фото: iportal.rada.gov.ua

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує Верховній Раді не припиняти фінансування Національної комісії зі стандартів державної мови.

Учасники засідання розглянули відповідний проект закону №3413 про внесення змін до ЗУ "Про Державний бюджет України на 2020 рік", - повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змінять правила складання іспиту на знання державної мови

"Законопроєктом передбачено припинення фінансування Національної комісії зі стандартів державної мови (33,6 тис. грн) і Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови (15,9 тис. грн). Комітет вирішив відхилити законопроєкт, адже, як підкреслювалося під час обговорення, без фінансування Національна комісія фактично припинить своє існування", - вказано у повідомленні.

Чинна влада згортає досягнення команди Порошенка у сфері мовної політики на телебаченні і радіо, які були закладені минулих років. Про це сказала народний депутат фракції "Європейська солідарність" Вікторія Сюмар в ефірі Прямого.

Зараз ви читаєте новину «У парламенті заговорили про зменшення витрат на державну мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі