вівторок, 17 квітня 2018 11:05

У Білорусі стають популярними курси української мови

У Білорусі стають популярними курси української мови
Наталка Бабіна розповіла про курси української мови у Білорусі. Фото: Global Ukraine

У Білорусі з аншлагом пройшли курси української мови.

Голова Товариства української літератури при Спілці білоруських письменників Наталка Бабіна організувала їх у березні 2017 року у Мінську і Гомелі, передає "Громадське".

"До мене зверталися люди і казали, що вони хотіли б вивчати мову, Бог тому посприяв. Я зустріла молодого викладача, філолога за фахом Єгора Дзьобика. Він погодився викладати українську мову безкоштовно. З приміщенням нам допомогло Товариство білоруської мови імені Франциска Скорини. Я думала, що запишеться 10 — 15 осіб. Яке ж було здивування, коли я дізналася, що записалися близько 90 осіб", - розповідає вона.

Організатори були змушені винести з приміщення столи, бо не вміщалися всі люди. Така ж ситуація була в Гомелі, де викладає Надія Дрозд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську мову вивчатимуть в найстарішому університеті Туреччини

"Коли почали записуватися, то керівництво товариства написало, що більше людей не можуть записати, бо немає стільців, щоб усіх розмістити. Скінчилося тим, що люди на першому занятті сиділи і на підлозі, і на підвіконнях. На курси приходять люди різного віку. Коли у нас з аншлагом, тріумфально почалися курси української мови для дорослих, до мене звернулися ще батьки з проханням організувати вивчення мови для дітей. В Мінську ми організували такі курси", - каже Бабіна.

Навчальну програму факультативних занять "Українська мова" для 5-9 класів шкіл з білоруською та російською мовами викладання затвердило міністерство освіти Білорусі. Мета програми – сформувати в учнів уміння і навички нормативної усної і письмової української мови.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі стають популярними курси української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі