четвер, 11 липня 2019 12:25

Парубій розповів, що першочергово потрібно захищати від реваншистів

Парубій розповів, що першочергово потрібно захищати від реваншистів
Парубій розповів, що реваншисти вдарять по мові, церкві та декомунізації. Фото: Радіо Свобода

Голова Верховної Ради Андрій Парубій розповів, що першочергово потрібно захищати від реваншистів. Політік зазначив, що проводяться безпрецедентні інформаційні атаки на парламент. Тиснуть на довіру населення.

"У Верховній Раді України завжди був острівець стабільності та державності. - розповів Парубій в інтерв'ю Радіо Свобода. - Це свідома атака на дискредитацію. Верховна Рада цього скликання закладала дуже глибокі, фундаментальні речі, щоб не допустити реваншу. Досягнення, за якими, на мою думку, і буде головний удар реваншистів – це декомунізація, закон про мову, про українську церкву. Щодо них планується проводити ревізію. "П'ята колона", яка йде різними напрямками у Верховну Раду, неприховано у своїх програмах це зазначає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не треба чіпати" - Парубій попередив Зеленського

Також політик констатував, що головним інструментом реваншистських сил стали суди. Депутати від "Опоблоку" подають на розгляди Конституційного суду звернення щодо закону про мову і декомунізацію.

"Я переконаний, що не може бути підстав для їхнього скасування, - говорить в інтерв'ю політик. - Коли ми готували закон про мову, я неймовірно детально підходив до того, щоб ми витримали кожну норму регламенту, кожна правка була розглянута й обговорена".

Президент України Володимир Зеленський вважає, що жителям окупованого Донецька потрібно дати можливість говорити і заповнювати документи тією мовою, яку вони оберуть.

Так він прокоментував ініціативу Богдана надати Донецькій і Луганській областям особливий мовний статус.

Зараз ви читаєте новину «Парубій розповів, що першочергово потрібно захищати від реваншистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі