понеділок, 08 липня 2019 23:48

Зеленський озвучив свою позицію щодо російської мови в Донецьку

Зеленський озвучив свою позицію щодо російської мови в Донецьку
Зеленський готовий піти на мовні поступки для донеччан. Фото: Новинарня

Президент України Володимир Зеленський вважає, що жителям окупованого Донецька потрібно дати можливість говорити і заповнювати документи тією мовою, яку вони оберуть.

Так він прокоментував ініціативу Богдана надати Донецькій і Луганській областям особливий мовний статус, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ідея Андрія (глави Офісу президента Андрія Богдана – Ред.) – це його ідея, але й люди про це говорять. Я думаю, що ми колись припинимо війну, і потрібно дати людям в Донецьку говорити тією мовою, якою вони хочуть. У чому тут проблема? У нас в цілому немає цієї проблеми", – заявив президент.

Зеленський готовий враховувати думку жителів Донбасу щодо мовного та інших гуманітарних питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського заговорили про регіональну мову для Донбасу

"Просто велася інформаційна війна, що не можна говорити російською мовою. Але ось я президент і говорю з вами, як хочу. Якщо буде у донеччан якесь спеціальне прохання, щоб вони, наприклад, документи могли заповнювати російською мовою, – я не бачу великої проблеми в тому, щоб це обговорити", – сказав він, перейшовши на російську.

Однак президент підкреслив, що державною мовою все ж є українська і в майбутньому це не зміниться.

Раніше керівник Офісу президента Андрій Богдан допустив можливість надання російській мові статусу офіційної на території Луганської та Донецької областей.

На прес-конференції в Торонто Зеленський заявив, що Україні потрібно повертати своїх людей, не звертаючи уваги на те, якою мовою вони говорять.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський озвучив свою позицію щодо російської мови в Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі