четвер, 22 травня 2014 16:29

На вокзалі Сімферополя зносять україномовні вивіски

У Криму знімають прилюдні написи українською мовою, хоч вона визнана на півострові однією з трьох державних.

Фотографію знесення напису "Вихід до поїздів" на Сімферопольському залізничному вокзалі розмістив користувач соцмережі, який назвався Fajk Fajk. У своєму статусі він також зазначив: "страница фейк", - повідомляє Gazeta.ua.

"А чого вже раптом у Сімферополі почали ламати вивіски українською мовою? Ось наочне фото, де знімають українську вивіску (раніше, пам'ятаємо, там висіли з одного боку російською мовою, з іншого українською). При цьому в тексті нової конституції ясно прописано, що українська - одна з 3 державних мов. А якщо її зробили державною мовою, то якого тоді знищуються вивіски українською? Виходить, що росіяни скаржаться, що українці гноблять у себе російську мову, російську культуру, ламають пам'ятники, а самі - замість того щоб показати хороший приклад дотримання прав мовних меншин і дружби народів - почали займатися тим самим, чим бандерівці в Україні", - написав російською Fajk Fajk.

 

У відповідь на його зауваження посипались обурливі коментарі на зразок "щось не подобається - за Перекоп".

"То який сенс було прописувати в конституції, що Крим - багатонаціональна республіка і має 3 держмови. Написали б у конституції, що Крим для росіян, а кому це не подобається - за Перекоп. Тоді було б хоч по-чесному, без лицемірства", - вирішив не здаватись невідомий Fajk. На його сторінці немає жодного фото чи ілюстрації.

Ще раз у гілці Fajk дописує, коли там заявляють, що основна мова спілкування - російська, друга за чисельністю - крмськотатарська, а українську вписали суто формально: "Яка різниця, яка основна, тим більше, що в Криму близько 200 тис жителів вважають своєю рідною українську мову, але говорять російською, щоб не виділятися. Який сенс було робити українську державною, але при цьому ламати написані нею вивіски?", - написав прибічник мовного рівноправ'я.

Розмова відбулася на спільноті "Мы из Симферополя", а саме - під картинкою з намальованим діалогом:

- Здравствуйте, я из России.
- А чего вы сразу угрожаете?

 

Серед іншого на сімферопольській спільноті можна побачити й такий малюнок.

Мережа "МакДональдз" призупинила свою діяльність у Криму, де діяло три її ресторани.

Щодо дописувача Fajk Fajk. Свого місця проживання він у мережі не зазначив, але серед груп, на які він підписаний, дві білоруські й одна - з російського міста Норильськ.

Зараз ви читаєте новину «На вокзалі Сімферополя зносять україномовні вивіски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі