пʼятниця, 19 квітня 2019 11:04

На десятиліття випередили російську попсу — Сюмар

На десятиліття випередили російську попсу — Сюмар
Вікторія Сюмар: "У нас вийшло відродити українську музику" Фото: LIGA.net

Завдяки мовним квотам на радіо та телебаченні українська музика досягнула вищого рівня за російську, вважає голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політки Вікторія Сюмар.

"Квоти не такі? Сьогодні другий рік поспіль премія для кращих українських виконавців "Жарптиця"! 1996-го започаткована Олександром Богуцьким із командою. Зараз — відродження. Не лише "Жар-птиці" — української музики. І мені байдуже до всіх "ватних" заяв тих, хто знає, "як краще" те робити. У нас вийшло відродити українську музику, яка за кілька років на десятиліття випередила попсу російських "мумій". І ми не дамо це занедбати і втратити", — написала вона у Facebook.

Депутатка звертає увагу, що закон про квоти був розроблений і погоджений із усіма великими українськими телевізійними групами. Не заважає нікому розвиватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На телебаченні зафіксували рекордну кількість української мови

"Він був розроблений і погоджений із усіма великими українськими телегрупами — 1+1, Старлайт, ТРК "Україна". Думаю що Ткаченка і Богуцького важко назвати не"спеціалістами". Але найбільш маразматичні правки, аби нівелювати закон, подавав "Квартал 95". Це ледь не єдина студія, що не може виробляти контент українською. Мови не знає. І правки писали люди, явно далекі від законодавчої техніки. Ми їх відхилили. І закон дав свій позитивний ефект — 92% української в ефірі. Плюс капіталізація галузі. Проти були лише відверто проросійські", — додає Сюмар.

Закон про квоти на українську мову в телеефірі українських каналів потрібно переглянути, бо у людей не можна забрати російськомовне телебачення. Про це розказав шоумен Володимир Зеленський.

"Тому у мене є запитання до закону, про який ми говорили. Квоти залишаться. Питання, які вони повинні бути? Навіть не так. Там питання в регулюванні цих квот. Якщо ви добре розумієте, там є хитрість, додаток із цими квотами. Взагалі: більший відсоток української мови, а далі – різні мови, тому що там треба давати можливість кожній мові. Тому що у нас реально велика кількість людей говорить російською. Не можна у них забрати російськомовне телебачення. У нас є люди, які говорять й іншими мовами. Ніхто скасовувати квоти не буде, але є регулювання", — говорить Зеленський

Зараз ви читаєте новину «На десятиліття випередили російську попсу — Сюмар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі