четвер, 21 лютого 2019 17:33

Мережу охопив мовний флешмоб

Мережу охопив мовний флешмоб
В інтернеті говорять про важливість української мови. Фото: rubryka.com

До Міжнародного дня рідної мови громадські активісти започаткували в соцмережах флешмоб #МоваНаЧасі.

Ініціатори акції закликають сфотографуватися, тримаючи в руках аркуш із написом "Мова на часі!", та поширити фото у Facebook, Twitter або Instagram з відповідним коментарем і хештегом. Закликати спілкуватися українською.

Флешмоб має спонукати Верховну Раду ухвалити в другому читанні закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" №5670-д, який має сприяти розвитку української в усіх сферах суспільного життя. Голосування з цього приводу в парламенті заплановано на наступний тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підтримують 9 країн - розповіли про флешмоб, який популяризує українську

Акції підтримали колективи Українського інституту національної пам'яті на чолі з Володимиром В'ятровичем, Міністерство охорони здоров'я на чолі з Уляною Супрун, Донецький обласний краєзнавчий музей у Краматорську, Національний інститут стратегічних досліджень, актриса Ірма Вітовська, співачка Марина Одольська та інші.

21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови. Згадують людей, які боролися за право спілкуватися рідною мовою, та підтримували зникаючі діалекти. Говорять про те, що мова - це ознака культурної приналежності особи і її потрібно берегти.

Зараз ви читаєте новину «Мережу охопив мовний флешмоб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі