понеділок, 23 жовтня 2023 14:07

Мала чи велика літера: мовознавець пояснив правопис державних свят

Мала чи велика літера: мовознавець пояснив правопис державних свят
Фото: patr1ot

Коли ми говоримо про свята, інколи замислюємось, як правильно їх писати. З великої літери чи малої.

Мовознавець Олександр Авраменко поставив крапку у цьому питанні.

"Приватні свята пишемо з малої букви. Наприклад: день народження. А ось із державними святами - інакше. Якщо назва складається з двох або більше слів, то тільки перше слово треба писати з великої букви. Наприклад: День учителя, Новий рік, День пам'яті та примирення", - пояснює Олександр Авраменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які слова ніколи не вимовлять росіяни

Але є три великі державні свята, у яких усі слова пишуться з великої літери: День Конституції, День Соборності, День Незалежності, зазначив мовознавець.

Фразу "З Днем народження!" зазвичай пишемо з великої літери. Та насправді слово "день" потрібно писати з малої - "З днем народження!", пояснив мовознавець Олександр Авраменко.

Якщо хочете продемонструвати свою особливу повагу до людини, яку вітаєте, то не буде гріхом у вітальній листівці чи соціальних мережах написати слово "день" з великої літери. У такий спосіб виявите повагу до цієї людини.

Зараз ви читаєте новину «Мала чи велика літера: мовознавець пояснив правопис державних свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі