пʼятниця, 23 квітня 2021 22:41

Кремінь вимагає позбавляти мандатів депутатів, які порушують мовний закон

Кремінь вимагає позбавляти мандатів депутатів, які порушують мовний закон
Омбудсмен буде звертатися з вимогою до політичних сил. Фото: "НикВести"

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь пропонує позбавляти мандатів депутатів, які порушують мовний закон.

Використовуючи іноземну мову під час засідань, заходів, зустрічей та робочого спілкування, депутати порушують не лише статтю 12 закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", а й депутатську присягу, повідомила пресслужба омбудсмена у Facebook 23 квітня.

"У зв'язку з цим ми будемо звертатися до відповідних політичних сил із вимогою позбавити депутатських мандатів представників, які систематично порушують норми закону і присягу", – заявив мовний обмудсмен.

Він пригадав, як під час засідання Харківського міськради 21 квітня мовний закон порушив секретар ради, ряд депутатів і чиновників виконкому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У законопроекті виявили загрозу для мови

"Це вже не перший сигнал про те, що місцеві депутати систематично порушують мовне законодавство. Чергова скарга, яка надійшла на нашу адресу, також не залишиться без уваги. Будуть вжиті всі можливі заходи реагування, передбачені законом", – зазначив Кремінь.

51% українців підтримують перехід сфери обслуговування на державну мову. Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group. Проти обслуговування українською мовою 20% респондентів.

Зараз ви читаєте новину «Кремінь вимагає позбавляти мандатів депутатів, які порушують мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі