пʼятниця, 11 вересня 2020 15:22

Батьки висловилися щодо мови навчання у школах

Батьки висловилися щодо мови навчання у школах
Мовні квоти на телебаченні та радіо підтримують 65% українців. При цьому найбільше їх схвалюють на заході (95%) та у центрі (71%). Фото: pixabay.com

77% українців вважають, що більшість шкільних предметів потрібно викладати українською мовою.

Протилежної думки дотримуються 17% респондентів. Решта не визначились, про що свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" та Центром Разумкова.

На думку переважної більшості, українська мова є важливим атрибутом незалежності України - так вважають 72% громадян, не погоджуються з твердженням близько 25% опитаних.

Мовні квоти на телебаченні та радіо підтримують 65% українців. При цьому найбільше їх схвалюють на заході (95%) та у центрі (71%). На сході країни ситуація протилежна: 38% опитаних підтримують квоти, а 56% проти. На півдні (46% за і 40% проти).

Опитування проводили з 14 до 19 серпня в усіх регіонах України, крім тимчасово окупованих Криму та районів Донецької і Луганської областей. Опитали 2018 респондентів методом інтерв'ю за місцем проживання. Вибірка репрезентує доросле населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розповіли, що робитимуть із мовним питанням

79% українців вважають, що всі громадяни України повинні знати українську мову. 66% заявили, що українська має бути єдиною державною мовою, а російську можна використовувати в приватному житті.

Зараз ви читаєте новину «Батьки висловилися щодо мови навчання у школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі