вівторок, 11 жовтня 2016 19:16

10 способів, які допоможуть повернути пристрасний секс

10 способів, які допоможуть повернути пристрасний секс

Фізичний потяг в шлюбі з часом нерідко згасає, але це не означає, що повернути або підтримувати його неможливо.

Журналіст Джоан Макфадден підсумувала рекомендації фахівців на цю тему.

Оберіть слушний момент для розмови. Сексуальне життя пари може припинитися з багатьох причин: стрес, хвороба, тривога, низьке лібідо, менопауза, невпевненість. Простіше замовчувати цю тему, ніж зважитися відверто про поговорити. І все ж говорити варто, коли ви обидва не напружені і ніщо не перерве вашу розмову. Вести її потрібно не в ліжку і не тоді, коли ви вмовляєте партнера зайнятися сексом, або злі, або відчуваєте фрустрацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 фактів про секс, які варто нагадати чоловікам

Вмійте вислухати партнера. Не сприймайте все сказане на свій рахунок. Не думайте, що більше не збуджуєте його, не приписуйте йому свої тривоги. Такі розмови завжди навантажені зайвими емоціями, тому намагайтеся не піддаватися ним і почути, що саме вам хоче сказати партнер і які його почуття.

Будьте чесні з собою і з партнером. Ви обоє вже не робите зусиль, щоб подобатися один одному? Ваші стосунки стали буденністю? Мова зовсім не про те, що вам потрібно рівнятися на супермоделей. Але якщо ви самі себе не любите і не бачите в собі нічого привабливого, важко розраховувати, що інші люди будуть вас любити. Може, вас не влаштовує, що партнер перестав за собою стежити? Скажіть йому про це якомога тактовніше.

Визначтеся, наскільки важливий секс для кожного з вас. Чи готові ви пожертвувати сексом заради якихось більш важливих складових ваших стосунків? Є пари, яких влаштовує шлюб без сексу. Але якщо вам недостатньо близькості, скажіть про це.

Будьте терплячими. Більш пристрасному з двох треба набратися терпіння, щоб разом розібратися в причинах проблеми.

Разом зверніться за допомогою. Варто піти до сексолога або сімейного психотерапевта, щоб зрозуміти справжні причини проблеми. Важливо, що при цьому ви розбираєтеся в ситуації разом з партнером. На початку стосунків секс представляється чимось само собою зрозумілим, природним і чудовим, але з роками він, можливо, зажадає усвідомлених зусиль.

Душевна і фізична близькість йдуть поруч. Проводьте разом час, розважайтеся. Коли ми відчуваємо, що партнер нас чує і розуміє, це посилює бажання.

Тимчасова заборона на секс. Деякі сексотерапевти рекомендують парам, у яких немає сексу, заборонити собі (тимчасово) ним займатися. На перший погляд, звучить дивно: навіщо забороняти робити те, чим і так не займаєшся? Однак саме усвідомлення, що сексу не буде, зменшує тривогу, пов'язану з очікуванням. Це дозволяє партнерам відчувати себе більш вільно і розслаблено.

Маленькі кроки. Повернутися до сексу можна поступово. Почніть з невеликого: візьміться за руки на вулиці, поцілуйте партнера в щічку, йдучи на роботу. Наступний етап - масаж, обійми, довгі поцілунки, оральний секс. Але не займайтеся сексом, доки не відчуєте, що готові. Ідея такого поетапного зближення в тому, щоб заново відкрити чуттєвість один одного і дозволити бажанням наростати без будь-якого примусу. Важливо обговорювати з партнером, що ви і він зараз відчуваєте, але не підштовхувати його йти далі, поки він не готовий.

Алкоголь - не помічник. Це чиста правда. Втім, приємна вечеря і легка бесіда за келихом-другим вина нерідко ведуть до продовження в ліжку.

Нагадаємо, вчені назвали 9 речей, які вбивають сексуальне бажання

Зараз ви читаєте новину «10 способів, які допоможуть повернути пристрасний секс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі