вівторок, 19 листопада 2013 13:56

Витончений модернізм та хвилясті лінії - вражаючий культурний центр в Азербайджані
31

Центр Гейдара Алієва - це суперсучасний культурний центр, що став новим символом Баку й Азербайджану. Ця будівля була спроектована студією Zaha Hadid Architects. Загальна площа конструкції становить 57,519 м2.

Будівля призначена для проведення культурних заходів і всім своїм виглядом символізує відхід від монументальної архітектури Радянського періоду. Це комплексне спорудження включає в себе конгрес-центр, музей, виставкові зали та адміністративні офіси. Всі функціональні зони проекту тісно пов'язані не тільки один з одним, але і з навколишнім ландшафтом, завдяки розмитим кордонам між інтер'єром і екстер'єром.

У проекті практично не було використано прямих ліній. Подібна структура уособлює не тільки постмодерністський стиль архітектури, але й тривалість і нескінченність. Лінії ж на будівлі символізують зв'язок минулого з майбутнім. При монтажі покрівлі площею 4 га було використано 12 027 панелей особливого складу і різного розміру, у формі різних геометричних фігур: трикутника, прямокутника, трапеції, паралелограма. Завдяки білому кольору промені світла переміщаються по поверхні будівлі і підкреслюють особливі частини будівлі. Крім основного будинку в комплекс входять підземна парковка і парк площею 13,58 га. На території комплексу є два декоративних ставка і штучне озеро.
Зараз ви читаєте новину «Витончений модернізм та хвилясті лінії - вражаючий культурний центр в Азербайджані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі