вівторок, 07 лютого 2017 13:53

Українські протези замінять іноземні

В Одесі презентували унікальні протези. Це колінні вузли всіх ступенів мобільності.

Протези колінних суглобів - високотехнологічна продукція. Раніше їх виробляли тільки у Великій Британії, Німеччині і США.

Тепер практично всі комплектуючі таких протезів роблять в Україні. Їх розробляє фірма-виробник українських складових Parashar Industries. З 2008 року фірма завозила в Україну закордонні деталі. Зараз вирішили самі виробляти протези.

За ціною протези дешевші за іноземні аналоги, при цьому більш мобільні і мають низку переваг. Український продукт легше аналогічного британського протеза удвічі - важить 980 гр.

Їх виготовлення стимулюватиме власного виробника. На думку іноземних експертів, український продукт нічим не гірше закордонного, інформує 7 Канал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінницький учений розробив візок, яким керують із телефону

Протези вироблятимуть за індивідуальними параметрами. Першим випробував український протез колишній боєць Віктор Кардаш. Він поранив праву ногу в АТО, після 27 операцій її ампутували.

"Він зручний. Коли сідаю, він ніби гальмує і не дає мені впасти. Коли встаю, він відштовхує мене, як домкрат. У ньому зручно грати в боулінг. Я можу танцювати, займатися спортом. Я ще ні разу не впав. Веду активний образ життя", - розповідає Віктор.

Раніше у Харкові створили спеціальні кіберпротези. Вони коштують понад 900 тис. грн. Протез повністю зібрали в Харкові, але із шотландських комплектуючих. Налаштовується за допомогою спеціального планшета.
Зараз ви читаєте новину «Українські протези замінять іноземні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі