Вчені прогнозують зниження доступності продуктів харчування та погіршення якості харчування через кліматичні зміни. Це призведе до смерті 529 тис. осіб до 2050 року. Про це говориться в дослідженні, опублікованому в британському медичному журналі The Lancet.
Згідно прогнозу, до 2050 року знизиться загальний доступ до продуктів харчування по всьому світу на 3,2%. Споживання овочів і фруктів до 2050 року знизиться на 4%, а споживання червоного м'яса — на 0,7%.
"Ці зміни супроводжуватимуть 529 тис. смертей, пов'язаних зі зміною клімату, по всьому світу", — вважають вчені.
Дослідники вказують, що жителі планети в період з 2010 по 2050 рік знизять на 28% кількість смертей через зміни режиму харчування та зниження ризиків, пов'язаних із зайвою вагою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковець розповів, які сучасні тварини є нащадками динозаврів
"Число смертей, пов'язаних зі зниженням споживання фруктів і овочів, в два рази перевищить показник, пов'язаний із зміною клімату, ... більшість смертей, пов'язаних зі зміною клімату, як очікується, відбудеться у південній і східній частині Азії", — заявили дослідники. Повідомляється також, що основним чинником нещасних випадків стане недостатня вага.
Прийняття комплексу заходів зі стабілізації клімату знизить число смертей, пов'язаних зі змінами клімату на 29-71%, вважають вчені. Результат залежатиме від точності реалізації цих заходів.
Нагадаємо, cтало відомо, які країни є найуразливішими до змін клімату.
Коментарі