четвер, 31 березня 2016 15:22

У столиці Грузії з'явиться ековулиця

У столиці Грузії з'явиться ековулиця
фото: iris-ibericus.livejournal.com

Одна з вулиць в історичній частині Тбілісі незабаром стане сучасною екозоною.

Вулиця Каргаретелі "позеленіє", а також стане ультрасучасною. Про це сказав глава Фонду технологічного розвитку Каха Гванцеладзе, передає УНН.

В рамках пілотного проекту "Зелена вулиця" асфальт позеленіє, а лавки стануть розумними. Посидіти на них можна буде навіть після дощу, перевернувши їх сухою стороною.

Там же встановлять зарядні пристрої, а також вуличне освітлення та інноваційні сміттєві урни (з пристроєм для пресування відходів), що працюватимуть на сонячній енергії.

"У населення буде можливість зарядити мобільні телефони, лептопи, а зарядний пристрій працюватиме на сонячній енергії. Також йдуть переговори з компанією "Телас" (електророзподільна компанія), щоб встановити на вулиці апаратуру для зарядки електрообладнання" – сказав Гванцеладзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведи збудують в Україні надсучасний сміттєспалювальний завод

На вулиці Каргаретелі також встановлять апарат, який буде перевіряти рівень забруднення повітря, надаватиме інформацію про погоду, тощо.

"Це маленька вуличка, близько 230 метрів, однак здійснити подібний проект можна буде на інших великих вулицях", – додав Гванцеладзе.

Концепція розробила грузино-німецька компанія, а проектування здійснює грузинська компанія.

Нагадаємо, чверть людей у світі помирають через погану екологію.

Зараз ви читаєте новину «У столиці Грузії з'явиться ековулиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі