пʼятниця, 31 серпня 2012 09:40

У пустелі Невади триває знаменитий фестиваль Burning Man
15

Фестиваль традиційно розпочинається у останній понеділок серпня
Фото: Фото: Reuters
Їздити тут можна лише на автомобілях-трансформерах
Щоразу фестиваль на цілий тиждень заповнює пустелю інсталяціями

На знаменитий фестиваль Burning Man ("Палаюча людина") цього року приїхала рекордна кількість гостей - понад шістдесят тисяч осіб. З понеділка по суботу учасники і гості будуть демонструвати свої витвори мистецтва, костюми і навіть машини, які за традицією належить прикрашати і переробляти до неупізнаваності.

Весь тиждень працюватиме декілька танцполів. Як відзначає Gizmodo, Burning Man аж ніяк не "фестиваль для хіпі", на ньому насамперед демонструються останні досягнення науки і техніки, фестиваль має також і екологічний підтекст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкриття "Джаз Коктебелю": люди без трусів та "Ляпіс Трубєцкой"

Burning Man проводиться вже у 26-те. За традицією фестиваль розпочався в нуль годин і одну хвилину останнього понеділка серпня, а кульмінація очікується 1 вересня, коли наприкінці заходу будуть спалювати величезне дерев'яне опудало "Палаючої людини".

Початком фестивалю вважається зустріч у 1986 році на пляжі Сан-Франциско двадцяти людей, які вирішили потанцювати і повеселитися, а заразом і спалили майже триметрову дерев'яну статую. Пізніше один з організаторів веселощів, Ларрі Харві, назвав цей вчинок "актом радикального самовираження". Пізніше фестиваль переїхав в пустелю Блек-Рок у Неваді. За правилами Burning Man всі учасники та гості знаходяться на повному самозабезпеченні, включаючи місце для житла, воду і їжу. При цьому після того, як фестиваль закінчиться, від нього не повинно залишитися ніяких слідів і сміття.

Зараз ви читаєте новину «У пустелі Невади триває знаменитий фестиваль Burning Man». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі