вівторок, 20 жовтня 2015 16:22

Стало відомо, чому iPhone розряджаються дуже швидко

Стало відомо, чому iPhone розряджаються дуже швидко

Користувачі iPhone звинуватила соціальну мережу Facebook в тому, що їх телефони розряджаються надто швидко. Соцмережа споживає значну кількість заряду акумулятора смартфона навіть у той час, коли її додаток не відкрий на ньому.

Закиди на адресу соцмережі з посиланням на скарги користувачів опублікувало видання Guardian. За словами власників iPhone, при закритті програми і натисканні кнопки Home апарат не переходить повністю в сплячий режим, а додаток продовжує активно працювати у фоновому. Аналізуючи клієнт Facebook, iOS-розробник Джонатан Жиарський зазначив, що в розряді батареї може бути винна функція соцмережі з відстеження місця розташування користувачів.

Між тим, користувачі Reddit також помітили, що відключення сервісів фонової роботи, оновлень і визначення місця розташування малоефективне. В одного з власників iPhone 5S навіть "нейтралізована" соцмережа продовжувала споживати близько 20% заряду акумулятора. Деякі учасники Reddit припустили, що виною всьому фоновий процес в iOS, що дозволяє додатком для VoIP-телефонії, наприклад, Skype, залишатися онлайн (навіть якщо фонове оновлення вимкнено), щоб власник смартфона зміг приймати дзвінки.

У Facebook пояснили, що взяли до уваги користувальницькі скарги. "Ми розбираємося з цим і сподіваємося, що скоро все налагодимо", – цитує видання представників техпідтримки соцмережі. Одну з версій того, що відбувається в компанії при цьому відразу спростували: "розряд батареї не пов'язаний з функцією геолокації". Журналісти відзначають, що в 2014 році соцмережу вже звинувачували в тому, що її додаток витрачає занадто багато заряду акумулятора смартфона.

Втім, можливо, ця проблема незабаром стане неактуальною. У жовтні електроенергетична компанія IntelligentEnergy анонсувала нову технологію, за допомогою якої можна створювати акумуляторні батареї на основі водню і кисню. Завдяки цій розробці час автономної роботи iPhone або будь-якого іншого смартфона може досягати одного тижня.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чому iPhone розряджаються дуже швидко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі