пʼятниця, 04 серпня 2017 01:31

Програміста, який зупинив небезпечний вірус, затримали спецслужби

Програміста, який зупинив небезпечний вірус, затримали спецслужби
Британський програміст Маркус Хатчінс підозрюється у створенні шкідливого програмного забезпечення. Фото: ЕРА

Британський програміст Маркус Хатчінс, який зупинив поширення вірусу-вимагача WannaCry, був затриманий у Лас-Вегасі. Його підозрюють в причетності до створення і поширення іншого шкідливого програмного забезпечення, передає Reuters з посиланням на представника Мін'юсту США.

Програміст підозрюється в рекламі, поширенні та отриманні прибутку від шкідливого коду, відомого як Kronos. Цей вірус використовувався для крадіжки облікових даних онлайн-банкінгу та даних кредитних карт.

Діяльність Хатчінса тривала в період з липня 2014 року по липень 2015 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецслужби США викрили розробників небезпечного вірусу

Хатчінс прославився тим, що виявив у коді зловреда WannaCry незареєстроване доменне ім'я iuqerfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea.com, до якого посилалися запити, і зареєстрував його. Після цього атаки цієї версії вірусу припинилися. Виявилося, що вірус міг зашифрувати дані за умови, що запит до цього домену є неуспішним.

Світ зазнав безпрецедентної кібератаки за допомогою вірусу WannaCry 12 травня. Вірус-вимагач торкнувся близько 300 тисяч комп'ютерів по всьому світу.

Збиток від WannaCry тільки за перші чотири дні перевищив мільярд доларів.

Зараз ви читаєте новину «Програміста, який зупинив небезпечний вірус, затримали спецслужби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі