неділя, 28 січня 2018 12:03

Подбали про ліворуких - у ЗСУ прийняли на озброєння снайперську гвинтівку

Збройні сили України прийняли на озброєння нову напівавтоматичну снайперську гвинтівку UR-10.

Її готують як заміну для радянської СВД, повідомляє ukrmilitary.com

Гвинтівка має зручну конструкцію: може бути розібрана на дві складові частини, що дозволяє зменшити її габарити та забезпечує компактність при транспортуванні. На верхній частині ствольної коробки і на цівці виконані напрямні типу Пікатіні для встановлення прицільних пристосувань та інших аксесуарів.

Автор: ukrmilitary.com
  Напівавтоматична снайперська гвинтівка UR-10
Напівавтоматична снайперська гвинтівка UR-10

Її можна вважати аналогом американської автоматичної гвинтівки АR-10.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поміщається в літак - бронеавтомобіль "Козак-2М" проходить випробування

Із зручностей також можна відзначити невеличке заглиблення на ємності для кріплення магазина з набоями з обох боків - під праву чи ліву руку.

За рахунок автоматики на відведенні порохових газів з'явилася можливість здійснювати до 21 пострілу за хвилину. Прицільна дальність ураження — до 1200 м, калібр — 7,62 мм. Її вага становить 5 кг, а довжина (залежно від приклада) — від 103 до 124 см.

На озброєння армії України в 2017 році року прийнято 14 зразків нової зброї та військової техніки. Загалом у 2016-2017 роках на озброєння Збройних Сил України прийнято 33 зразки озброєння та військової техніки. Gazeta.ua зібрала самі цікаві та іноваційні зразки зброї, які прийняла армія.

Зараз ви читаєте новину «Подбали про ліворуких - у ЗСУ прийняли на озброєння снайперську гвинтівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі