середа, 05 квітня 2017 04:28

На супутниках Юпітера і Сатурна шукатимуть життя

На супутниках Юпітера і Сатурна шукатимуть життя
Супутник Юпітеру. Фото: light-science.ru

НАСА розробляє нові технології для дослідження космічних льодових океанів на супутниках Юпітеру і Сатурну. Для цього створять підземний зонд, який зможе проривати шлях крізь милі льоду.

Дослідження на наявність життя проведуть у льодах Європи (супутник Юпітеру – gazeta.ua), на Енцеладі і Титані (супутники Сатурну – gazeta.ua), пише NASA.

Кожний прототип зонду фокусується на отриманні зразків з або під поверхнею льоду. Збиратимуть їх висувними роботизованими руками, які зможуть просуватися майже на 10 м.

В нижній частині зонду буде диск, який обертатиметься і прорізатиме лід під собою. Льодяні диски будуть переплавлятися у тілі зонду і будуть відправлятися на поверхню через котушку із алюмінієвої труби.

Кора Європи може сягати глубиною від 10 до 20 кілометрів. Температура може сягати більше 100 градусів за Цельсієм нижче нуля. Зонд це витримає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космонавти спілкуватимуться з родичами по лазерному зв'язку

Група астрономів запропонувала NASA план зі створення космічного корабля, який буде першим апаратом, що відвідає Уран – найхолоднішу планету сонячної системи. Корабель досягне крижаного гіганта до 2041 року.

Зараз ви читаєте новину «На супутниках Юпітера і Сатурна шукатимуть життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі