вівторок, 04 квітня 2017 04:28

Космонавти спілкуватимуться з родичами по лазерному зв'язку

Космонавти спілкуватимуться з родичами по лазерному зв'язку
Космонавти спілкуватимуться по лазерному зв'язку. Фото:mediasat.info

НАСА працює над тим, щоб змінити спілкування космонавтів зі станціями на Землі. Нова технологія дозволить астронавтам проводити з космосу відеоконференції зі своєю сім'єю чи друзями на відстані у 34 млн миль.

Використовуватимуть передову лазерну систему зв'язку, яку називають LEMNOS. Завдяки цьому з'єднання буде більш швидким, пише NASA.

Лазерний зв'язок, як і оптичний, використовує ультрафіолетове світло для передачі сигналу без дротових засобів зв'язку. Здатний забезпечити швидкість передачі даних у сто разів швидше, ніж існуючі системи.

Технолонія LEMNOS дозволить спостерігати за космонавтами онлайн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA відключить супутник Землі

Вчені створили прототип лазеру, який пропалив 82-мм мінометний снаряд. Сучасну технологію продемонстрували на виставці озброєнь у Вірменії. Промінь може прорізати корпус корабля чи нанести серйозні пошкодження бронетехнікі на полі бою. Це ідеальний спосіб, щоб збивати безпілотні літальні апарати терористів

Зараз ви читаєте новину «Космонавти спілкуватимуться з родичами по лазерному зв'язку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі