середа, 28 травня 2014 11:46

На орбіту вийшла українсько-російська ракета "Зеніт-3SL"

На орбіту вийшла українсько-російська ракета "Зеніт-3SL"
http://itc.ua/

З тихоокеанської платформи "Одісей" у рамках проекту "Морський старт" запустили українсько-російську ракету "Зеніт-3SL". Ракета винесла на орбіту супутник Eutelsat-3B, який важив 6 тон.

Протягом наступних 15 років супутник забезпечуватиме сигналом Бразилію, Європу, Африку, Близький Схід та Центральну Азію.

Розробляло ракету носія "Зеніт-2S Конструкторське бюро "Південне", а виготовляв "Південний машинобудівний завод". Розгінний блок випустила Ракетно-космічна корпорація "Енергія", Королев, Росія. Груз зібрали на підприємствах компанії "Boeing Commercial Space Company", Сієтл, США.

Загальна вартість ракети з розгінним блоком склала $50 млн.

Гендиректор "Південного машинобудівного заводу Сергій Войт, розповідає, що зараз українське підприємство виготовляє першу ступінь для ракети Антарес, яка стартує 10 червня. Також розробники працюють над ракетою Циклон-4, яка будується для україно-бразильської космічної програми.

Зараз ви читаєте новину «На орбіту вийшла українсько-російська ракета "Зеніт-3SL"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі