четвер, 04 квітня 2019 07:50

Мільйони імен, паролів та адрес: у Facebook стався масштабний витік даних

Мільйони імен, паролів та адрес: у Facebook стався масштабний витік даних
Персональні дані користувачів Facebook виявилися у вільному доступі. Фото: Dengi.ua

Персональні дані сотень мільйонів користувачів Facebook виявилися у вільному доступі. Записи розповсюдила компанія Cultura Colectiva, яка працює в Мехіко.

Співробітники фірми з кібербезпеки UpGuard знайшли їх у хмарних сховищах Amazon. Там були імена, номери телефонів і повідомлення користувачів, повідомляє Bloomberg.

Базу закрили 3 квітня після того, як повідомили про витік у Facebook, а соцмережа попередила Amazon. Проте в іншій базі виявилися імена, паролі та адреси електронної пошти 22 тис. користувачів закритого додатка At the Pool. У UpGuard не змогли з'ясувати, як довго ця інформація була у відкритому доступі. Зараз помилку виправили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook злив Кремлю доступ до даних користувачів соцмережі - CNN

Розслідування UpGuard триває,подібних випадків може бути більше. Facebook багато років ділилася даними користувачів з розробниками додатків і сервісів, а вони могли бути необережні в зберіганні.

За одну добу, поки соціальна мережа Facebook працювала зі збоями, месенджер Telegram наростив аудиторію. Кількість користувачів збільшилась на 3 мільйони людей. Станом на березень 2018 року у Telegram налічували 200 мільйонів активних користувачів.

Зараз ви читаєте новину «Мільйони імен, паролів та адрес: у Facebook стався масштабний витік даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі