середа, 23 травня 2018 19:31

Киянин зібрав колекцію старих магнітофонів
9

"Мрія"
Фото: Олена КАПНІК
"Юпітер"
"Весна"

Засновника руху "Ретро рулить" Ігор Пастухов зібрав колекцію старих магнітофонів. Пристрої випускали на території радянської України у 50-70-ті роки минулого століття.

Серед експонатів - магнітофони "Спутник","Весна-2", "Весна-212", "Юпітер-203", "Ореанда-204", радіола "Мрія" тощо.

"Найстаріший радіоприймач колекції "Спідола" 1966 року випуску. Це — перший радянський транзисторний приймач. Такий самий радіоприймач був у фільмі Леоніда Гайдая "Кавказька полонянка". Маю дуже рідкісний пристрій - магнітофон "Дніпро-9" 1956 року. Він цінний для колекціонерів, бо їх мало випустили. У колекції також є легендарний магнітофон - "Дніпро-11" 1960 року. Перший побутовий магнітофон у СРСР "Дніпро-1" випустили на заводі "Маяк" у Києві 1949-го ", - розповідає Gazeta.ua власник колекції Ігор Пастухов на фестивалі ОldCarLand.

Автор: Олена КАПНІК
  "Дніпро"
"Дніпро"

Окрім магнітофонів і радіол, у колекції киянина — радіоприймачі, телефони, музичні інструменти, телевізори, праски та інші речі з ХХ ст.

"Усі експонати працюють. Деякі з них були в доброму стані. Деякі довелося відновлювати. Колекція налічує понад 400 експонатів. Більшість з них, відсотків шістдесят, мені подарували друзі і знайомі. Все інше я купив або обміняв. Моя мета — зберегти прилади для нащадків. Ці речі важливі, щоб показати молодому поколінню те, що мали наші батьки", - додає Ігор Пастухов.

Автор: Олена КАПНІК
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші магнітоли, радіоприймачі і 3D-слайди зібрав киянин у власному ретромузеї

Експонати колекціонер зберігає у квартирі, гаражі та музеї. Він розташований на столичному Подолі у приміщенні магазину "Світ музичних інструментів - Тік-так".

"Часто в музеї проводжу екскурсії. Як не дивно, молодь цікавиться старими магнітофонами, радіолами, плеєрами. Під час екскурсій вмикаю пристрої. З них лунають ретрохіти. Також розповідаю історію своїх експонатів", - каже засновник "Ретро рулить".

8-й фестиваль ретроавтомобілів OldCarLand розпочався 27 квітня. Тривав 5 днів на території столичного Державного музею авіації. Цього року на свято приїхали більше як 1 тис. старих автомобілів з усієї України. Також завітали на свято автолюбителі з Польщі, Білорусі, Литви, Латвії та Естонії.

Зараз ви читаєте новину «Киянин зібрав колекцію старих магнітофонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі