пʼятниця, 12 липня 2019 17:15

Google прослуховує користувачів

Google прослуховує користувачів
Компанія Google підтвердила, що ділиться уривками записів голосового помічника із експертами з мов у різних частинах світу. Фото: з відкритих джерел

Компанія Google підтвердила, що ділиться уривками записів голосового помічника із експертами з мов у різних частинах світу.

Корпорація Google визнала, що її фахівці прослуховують команди, які користувачі віддають її голосовому помічнику. Представники організації зізнались, що аудіозаписи використовують, начебто, для аналізу мови з метою поліпшення розпізнавання мов.

Про витік аудіозаписів користувачів повідомив бельгійський телеканал VRT NWS. В їхньому розпорядженні опинилися більше тисячі записів. Представники каналу сказали, що серед зразків була і конфіденційна інформація. Зокрема, адреси, дзвінки по роботі, розмови батьків із дітьми.

Журналісти змогли зв'язатися з деякими з людей за допомогою особистої інформації із записів. Ті підтвердили, що це їхній голос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 25 млн Android заражені вірусом "Агент Сміт"

Деякі записи були зроблені, начебто, помилково через випадкову активацію асистента. Зазвичай запис проводиться тільки після того, коли голосовий помічник почув фразу: Ok, Google. Компанія записує команди користувачів смартфонів із Google Assistant і "розумної" колонки Google Home.

Google підтвердила, що ділиться уривками записів із експертами з мов у різних частинах світу. У компанії наголосили, що на аналіз спрямовують не більше 0,2% всіх команд користувачів. У Google запевнили, що співробітникам заборонено розшифровувати розмови команд й інші сторонні звуки. Компанія підтвердила факт витоку. У коментарі йдеться, що її допустив один із фахівців із мови.

"Проводиться розслідування, ми вживемо заходів. Ми проводимо повне вивчення наших процедур безпеки для неможливості повторення подібного", — запевнили в Google. Про це повідомили на unian.ua.

Правохоронці розкрили канал витоку приватної та службової інформації в Одеському аеропорту.

Зараз ви читаєте новину «Google прослуховує користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі