пʼятниця, 19 лютого 2016 17:10

Експерт розповів, кого роботи залишать без роботи

Експерт розповів, кого роботи залишать без роботи

Через 30 років роботи можуть залишити людей без роботи. Такий прогноз дали науковці на зборах Американської асоціації наукового прогресу у Вашингтоні.

"Якщо говорити про світ, то 30-50 років - це реальний прогноз. Для України ж занадто оптимістично. У нас звітність досі здають у паперовій формі. Перша професія, яка відмиратиме, - це бухгалтерія. Вона повністю перейде на комп`ютеризовану систему. Усі тенденції ведуть до зникнення документації в паперовому вигляді", - каже Gazeta.ua аналітик Joobs.ua Вікторія Котлярова.

Найбільше роботизованою стане сфера послуг і галузь інформаційних технологій.

"Тенденції роботизації, в першу чергу, подає Японія. У ресторанах і готелях роботи зараз починають замінювати обслуговуючий персонал. Обліки, послуги перекладачів, автоматичний дублер на інші мови скоро виконуватимуть комп`ютеризовані роботи", - каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботи залишать 5 мільйонів осіб без роботи

Поступово мода на комп`ютеризацію та IT змінюватиметься модою на хенд-мейд.

"Чим більшою буде комп`ютеризація, тим популярнішими ставатимуть речі, виготовлені власноруч. Це теж саме, що ручна й машинна вишивка. Ми розуміємо, що машинна вишивка пришвидшує працю швачки, але купувати хочемо ручної роботи", - каже Вікторія Котлярова.

На думку аналітика, ручна робота завжди буде цінуватись. Деякі спеціальності зникнуть через те, що статуть непотрібні, виникнуть нові спеціальності.

Нагадаємо, роботи-брокери замінять людей на фондовому ринку.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, кого роботи залишать без роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі