вівторок, 01 грудня 2015 10:27

Цукерберг підтримає фонд Гейтса щодо створення нових джерел чистої енергії

Цукерберг підтримає фонд Гейтса щодо створення нових джерел чистої енергії

Засновник Microsoft Білл Гейтс оголосив про створення консорціуму Breakthrough Energy Coalition. Крім Гейтса, до нього увійшли голови інших великих технологічних компаній, включаючи засновника Facebook Марка Цукерберга і главу Amazon Джефа Безоса. Про це повідомляє CNN.

Організація займеться дослідженням і розробкою джерел екологічно чистої енергії.

Гейтс зазначив, що сучасні технології використання поновлюваних джерел енергії, таких як енергія сонця і вітру, розвиваються швидкими темпами. Однак, на його погляд, потрібно вивчити й інші альтернативи. Він зазначив, що традиційні інвестиційні фонди зазвичай утримуються від вкладання грошей у подібні вишукування через високі фінансові ризики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft випустив перше масштабне оновлення для Windows 10

Також консорціум підтримає фінансово країни, які взяли участь у програмі Mission Innovation. Згідно концепції, учасники програми зобов'язуються подвоїти інвестиції в дослідження і розробку джерел екологічно чистої енергії протягом наступних 5 років. У США на такі розробки в рік витрачається більше 5 мільярдів доларів.

Нагадаємо, Білл Гейтс очолює рейтинг найбагатших людей США, складений журналом Forbes зі статком у 76 мільярдів доларів. До червня 2008 року був головою корпорації, після відходу з посади залишився невиконавчим головою ради директорів. У лютому 2010-го Гейтс запропонував усім мільярдерам передати половину їхніх статків на благодійність. Сам він вклав у благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс понад 28 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Цукерберг підтримає фонд Гейтса щодо створення нових джерел чистої енергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі