четвер, 12 жовтня 2017 04:15

Cтворили мобільний додаток цитат Любомира Гузара

Автор: Укрінформ
  Вінницькі програмісти створили мобільний додаток цитат Любомира Гузара
Вінницькі програмісти створили мобільний додаток цитат Любомира Гузара

Мудрість Любомира Гузара, якого не стало у травні, тепер оцифрували та представили у вигляді простого та безкоштовного мобільного додатку "Цитати Любомира Гузара".

Вінницькі програмісти та дизайнери за місяць розробили два додатки для iOS та Android, котрі вже доступні для завантаження в AppStore та GooglePlay безкоштовно. Для цього в пошук необхідно ввести запит "Цитати Любомира Гузара". В додаток завантажено понад 200 цитат Блаженнішого Гузара, переважно взятих з книги Патріарха "Бути людиною", пише Vежа.

Усі наявні цитати згруповані по рубриках, яких наразі є 18: від "Бути людиною" до "Бути журналістом", від "Про владу" до "Про відпочинок".

Розробники обіцяють додавати більше цитат, а також просять волонтерів допомогти перекласти на інші мови. Поки вони лише українською.

Автор: vinnitsa.info
  Вінницькі програмісти створили мобільний додаток цитат Любомира Гузара
Вінницькі програмісти створили мобільний додаток цитат Любомира Гузара

Є більше 200 цитат. Плaнують зaпустити п'ятьмa мoвaми, якими вoлoдiв Любoмир Гузaр, пише ilikenews.

Розробники з компанії Appgress Руслан Романюк та Іван Мазур пояснюють, що невдовзі вони додадуть можливість поширювати цитати із застосунку також і в інші соцмережі, зокрема в Twitter.

"До нас приходили люди з ідеєю видавати супер-якісний церковний журнал за 5 мільйонів в рік, або ж зняти фільм за таку ж суму. Однак саме тут, у Вінниці люди самі запропонували та реалізували власну ідею. Я дуже щасливий, що тепер, коли люди все менше читають книги та все більше користуються смартфонами, отримають можливість черпати мудрість Любомира Гузара в зручній для них формі", - каже координатор проекту з боку церкви, о. Ігор Яців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять цитат Любомира Гузара

Рівень довіри до Любомира Гузара за його життя був безпрецедентно великий серед українців. Він перевищував навіть число вірян УГКЦ.

5 червня у столичному Патріаршому соборі Воскресіння Христового попрощалися із главою Української греко-католицької церкви у 2005–2011 роках, кардиналом Любомиром Гузаром. Він помер 31 травня на 85 му році у столичній лікарні "Феофанія". Мав цукровий діабет.

Зараз ви читаєте новину «Cтворили мобільний додаток цитат Любомира Гузара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі