вівторок, 01 серпня 2017 07:55

Bitcoin будуть продавати на вулицях Києва

Bitcoin будуть продавати на вулицях Києва
Bitcoin можна буде купити в Києві. Фото: Хвиля

До кінця літа в Києві з'являться 20-30 Bitcoin банкоматів - Cryptomat, за допомогою яких люди зможуть за гривню купувати криптовалюту.

Про це заявив UBR.ua засновник KUNA Bitcoin Agency і біржі криптовалют KUNA Михайло Чобанян.

"Плануємо завершити цей проект. А до кінця року, по всій Україні може бути встановлено близько 150 Bitcoin банкоматів. Це по заявці одного замовника, який до нас звернувся. Плюс є постійний попит від підприємців по всій Україні, які хочуть займатися цим бізнесом. Тобто купувати термінали і продавати криптовалюту", - уточнив він.

За словами Чобаняна, займатися таким бізнесом може будь-який приватний підприємець. Необхідності в отриманні будь-яких ліцензій на цю діяльність немає, так як юридично питання роботи з криптовалютою в Україні не прописані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з найбагатших світових сімей інвестує в Bitcoin

"При бізнесі на кофе-машинах ліцензії в НБУ ніхто не отримує. Так само і тут. У цьому принадність України. Bitcoin де-юре не існує ", - зазначив Чобанян.

Біткойн (англ. Bitcoin, від bit - "біт" і coin - "монета") - пірінгова платіжна система, яка використовує однойменну розрахункову одиницю і однойменний протокол передачі даних. Для забезпечення функціонування і захисту системи використовуються криптографічні методи. Вся інформація про транзакції між адресами системи доступна у відкритому вигляді.

Зараз ви читаєте новину «Bitcoin будуть продавати на вулицях Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі