пʼятниця, 16 листопада 2012 15:53

37 пар закоханих киргизів відсвяткували групове весілля
11

У центральній мечеті столиці Киргизстану, міста Бішкека, вчора пройшла весільна церемонія одночасно для 35 пар. Така традиція є у мусульман багатьох країн світу.

За киргизьким традиціям, щойно діти виростали, їм для побачень готували приміщення-юрту, з усім оздобленням. У цій юрті наречена зі своїми подружками зустрічала жениха з його почетом - друзями і близькими. Зустріч молодих супроводжувалася піснями, різними іграми, жартами і сміхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 кімоно одягала заможна японка

Киргизи часто домовляються про весілля своїх дітей, які ще не з'явилися на світ. Під час колискового сватання, батьки майбутнього нареченого обдаровували майбутню невістку прикрасами - одягали їй на вуха сережки зі срібла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На зимові весілля наречені купують сукні-суфле

За два тижні до самого весілля, після того як дівчина і хлопець познайомилися ближче, майбутній наречений організовував "жигач тушуруу" - частування стороні нареченої. Киргизи вважають, що після того як дівчина виходить заміж, вона вже не є членом своєї родини і стає чужою, тому що переїжджає в інший рід. З цієї причини, за день до весілля, наречена також влаштовує прощальну вечерю для всіх своїх родичів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці купують в кредит зимове взуття та весільні сукні

Сучасні киргизькі наречені нерідко одягають на весілля красивий національний костюм, який шиють вручну. Після весілля нареченій одягають білий тюрбан, який означає її сімейний стан. Цей убір називається "елечек". Після закінчення офіційної реєстрації шлюбу, укладають релігійний шлюб - "ніку киюу".

Зараз ви читаєте новину «37 пар закоханих киргизів відсвяткували групове весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі