вівторок, 17 січня 2012 10:21

Зробили пластичну операцію чоловікові, який аномально швидко старіє

20-річний Нуржан Уркешбаєв з Атирауської області Казахстану страждає від рідкісної генетичної аномалії - прогерії. Дане відхилення пов'язане з мутацією гена LMNA, що призводить до передчасного старіння шкіри і внутрішніх органів. Незважаючи на серйозність недуги, лікарям вдалося змінити зовнішність молодої людини після серії операцій. Тепер він виглядає на десять років молодше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через невідому хворобу 20-річна дівчина стала схожою на стару жінку

Як каже батько молодої людини, здається, ніби зовні син помолодшав на цілих 30 років. Зараз зовні Нуржан Уркешбаєв відповідає своєму фактичному віку. Відомо, що домогтися такого ефекту лікарям вдалося, провівши оперативне втручання в кілька етапів.

Спочатку була зроблена підтяжка обличчя, шиї, чола, верхніх і нижніх повік. Планується проведення додаткових операцій, але, як підкреслюють медики, це вже на розсуд пацієнта. У травні поточного року лікарі проведуть огляд молодої людини, щоб зрозуміти подальший хід лікування. До цього ж часу стане помітним результат пластики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через невідому хворобу Ван Чен можуть ампутувати ноги

За даними хірурга Булата Баірова, це перший факт захворювання прогерією в Казахстані. Усього ж у світі фіксується не більше 80 пацієнтів з подібною недугою. У даному випадку внутрішні органи не постраждали через хворобу, тому можна було проводити пластичну операцію.


Зараз ви читаєте новину «Зробили пластичну операцію чоловікові, який аномально швидко старіє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі