пʼятниця, 21 червня 2013 16:43

Вишитий образ Христа, що з'являється у темряві, зміцнює віру
5

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Одна зі столичних церков бере в оренду вишиту ікону Ісуса Христа, яка з'являється лише у темряві.

Це робота київської майстрині Тетяни Протчевої, яка використовує спеціальні нитки технології "Сяюче мистецтво", що світяться вночі.

"Зараз до Церкви беруть в оренду мою роботу. Це ікона, вишита на білому фоні, де образ Ісуса Христа з'являється лише у темряві", – розповіла Gazeta.ua майстриня.

Багато відвідувачів Церкви захоплюються вишитою роботою, адже, за словами парафіян, ікона допомагає по-справжньому повірити у Бога.

"Коли я підійшла до цього полотна, на якому був тільки маленький напис "I am Jesus", то здивувалася: що б це означало? Але коли вимкнули світло, я побачила лик Христа, – розповідає віруюча храму. – І через цю картину Господь відкрив мені одну істину. Ми часто думаємо: "Бога немає поруч, він десь далеко на небесах..." Але, виявляється, він незримо присутній скрізь, готовий послужити нам, підтримати, дати сил, допомогти, захистити. Ми повинні вірити, що він є".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столична майстриня вишила "сяючу" кицьку, яку повезе до Японії

Крім цього образу, майстриня вишила картину Христа з "ефектом післядії".

"Потрібно сконцентруватися на чотирьох точках у центрі полотна на 30 секунд. Потім закрити очі або подивитися на стелю. Через декілька секунд можна побачити зображення Христа", – пояснила Протчева.

За її словами, вишиті ікони часто замовляють у церкви за межами України.

"Нещодавно купили образи у Бразилію. Найчастіше купують українські діаспори. Правда, мої ікони не освячені. Я вважаю, що власники мають самі це вирішувати. Адже повинен пройти цілий ритуал", – наголосила вишивальниця.

Зараз ви читаєте новину «Вишитий образ Христа, що з'являється у темряві, зміцнює віру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі