неділя, 17 вересня 2017 18:47

Вперше зняли на відео жирафа, в якого абсолютно білий колір шкіри

Вперше зняли на відео жирафа, в якого абсолютно білий колір шкіри
Жираф, який має білу шкіру через рідкісне захворювання, потрапив вперше на відео / фото: The Guardian

У кенійському заповіднику "Ішакбіні" співробітники організації з охорони природи зафільмували жирафа, у якого абсолютно білий колір шкіри.

Таке явище зустрічається вкрай рідко і раніше його не вдавалося зафіксувати на відео, пише The Guardian.

Про унікальних тварин вперше повідомили місцеві жителі, які звернулися до захисників природи.

За словами зоологів, так жирафи не є альбіносами, вони страждають від генетичної мутації під назвою лейкізм, що викликає втрату пігментації зовнішнього покриву у тварин, але при цьому, на відміну від альбінізму, що не змінює колір очей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер найстаріший кіт на землі

Це відео стало третім підтвердженням існування жирафів-альбіносів. У березні минулого року білий жираф був помічений в тому ж кенійському заповіднику. А ще двома місяцями раніше білу самку жирафа помітили в національному парку "Тарангіре".

Самка жирафа на ім'я Ейпріл, яка стала зіркою YouTube завдяки дуже довгим пологам, рішуче захистила своє маля від ветеринара. На кадрах видно, як медик хоче обстежити новонародженого жирафа. Проте Ейпріл демонструє турботу про малюка. Відганяє непроханого гостя ногами й тулубом. Ветеринарові довелося залишити вольєр.

Зараз ви читаєте новину «Вперше зняли на відео жирафа, в якого абсолютно білий колір шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі