четвер, 09 квітня 2009 15:52

У Британії значно збільшились витрати на товстунів

У Британії значно збільшились витрати на товстунів
Лікарні витрачають у кілька разів більше коштів на лікування ожиріння, ніж три роки тому, стверджують британські експерти.

Високий попит на хірургію з видалення жиру, а також вартість спеціалізованого обладнання різко підвищують витрати на первинну медико-санітарну допомогу в країні.

Нова статистика свідчить, що кількість операцій з відсмоктування жиру збільшується на 40% в рік.

В цілому, госпіталізації людей із зайвою вагою також почастішали: 5018 осіб в 2007/08 роках, а це на 30% більше, ніж у 2006/07 і майже в сім разів більше, ніж у 1996/97 роках.

На сьогодні в Британії лікується від ожиріння на 48% більше хворих, ніж три роки тому. Протягом останніх трьох років саме завдяки товстунам на 16% прийшлося збільшити бюджет лікарень. Також на 16% збільшилася кількість придбаного спеціального обладнання. В деяких районах країни бюджет місцевих лікарень збільшився в 6-8 разів.

Тем Фрай, голова Фонду здорового дитинства і член Національного форуму з питань ожиріння, сказав: "Ожиріння сьогодні стало настільки серйозною проблемою, що теперішні витрати тільки стримають проблему, а не подолають її".

За матеріалами SkyNews

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Британії значно збільшились витрати на товстунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі