середа, 08 липня 2009 20:47

В Бразилії знайшли новий вид мавп (ФОТО)

Дослідники США відкрили в Бразилії новий підвид буроголових тамаринів (Saguinus fuscicollis).

Вперше мавпи цього підвиду були помічені в 2007 році. Тоді ж дослідники віднесли виявлених мавп до буроголових тамаринів.

Відкриття підвиду відбулося в рамках експедиції, організованої Товариством порятунку диких тварин (Wildlife Conservation Society).

Висота особини нового підвиду складає всього 24 сантиметри, а довжина хвоста - 34 сантиметри. Вага представника - приблизно 213 грамів. Новий підвид отримав ім"я Saguinus fuscicollis mura на честь індіанського племені Мура, яке мешкає в даному регіоні.

Представники Товариства порятунку диких тварин вже встигли заявити, що новий підвид знаходиться під загрозою зникнення. Небезпеку для існування цих мавп становить діяльність людини. Зокрема, йдеться про будівництві в даному регіоні шосе.

У даний час майже чверть відомих ссавців знаходиться під загрозою зникнення. У цілому вчені проаналізували стан 5487 видів. Дослідження проводили близько 1700 вчених в 130 країнах. В результаті до списку зникаючих потрапили приблизно третина морських і чверть наземних ссавців.

За матеріалом Лента.Ру

Фото Eurekalert.
Зараз ви читаєте новину «В Бразилії знайшли новий вид мавп (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі