неділя, 29 вересня 2024 05:50

Уникайте гострих предметів та не розповідайте про свої плани: прикмети дня

Уникайте гострих предметів та не розповідайте про свої плани: прикмети дня
Пізно ввечері туман 29 вересня - ще заморозків не буде Фото: pinterest

29 вересня згадують святого преподобного Киріяка самітника. Киріяк народився в IV столітті в Палестині.

Після розставання з мирським життям Киріяк пішов у пустелю, де проводив час у молитві, пості і роздумах. Він жив у повній самоті, ведучи строгий спосіб життя.

Його життя в пустелі супроводжувалося численними духовними випробуваннями та спокусами, але також і благодатними моментами, коли він отримував видіння і одкровення від Бога. Киріяк залишив після себе навчання про важливість молитви, покаяння і спокою душі. Він навчав, що справжня духовність проявляється в простоті та смиренності. Його життя стало основою для багатьох аскетичних практик у монашеському житті. Преподобний Киріяк вважається покровителем самітників і монахів.

Прикмети

На небі багато зірок - осінь буде сухою.

В лісі з'явилися пізні гриби - до затяжної осені.

Пізно ввечері туман - ще заморозків не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День вчителя-2024: коли вітаємо та як змінились традиції свята під час війни

Що не можна робити, а що варто

Забороняється брати до рук спиці чи будь-які інші схожі гострі предмети. Якщо раптом поранитися до крові, то можна померти.

Не варто нікому розповідати про свої плани, вони точно не збудуться.

Цього дня обов'язково нагодуйте безхатьків чи допоможіть рідним в біді, адже будь-яка щедрість і доброта повернуться до вас в подвійному розмірі. Головне - робити це від щирого серця.

1 жовтня українці святкуватимуть Покрову Пресвятої Богородиці. Це нова дата свята після переходу на новий церковний календар. Раніше віряни вшановували це свято 14 жовтня.

Покрова також була знаною як період весіль. В народній свідомості існував зв'язок святого омофора Богородиці з покровом (тобто фатою), яким покривали голову нареченої.

Зараз ви читаєте новину «Уникайте гострих предметів та не розповідайте про свої плани: прикмети дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі