пʼятниця, 01 вересня 2006 16:36

Україна займає одне з перших місць у світі за кількістю вузів

У країні надлишок фахівців з вищою освітою і не вистачає фахівців робочих професій. Про це заявив перший віце-прем"єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров під час своєї лекції в Національному університеті ім. Т.Шевченка.

При цьому він зазначив, що за останні роки девальвувалося поняття вищої освіти, і "у нас вже колишні технікуми випускають магістрів".

- Нам не потрібно стільки фахівців із вищою освітою. Я говорю крамольні і не популярні речі, але це правда. Нам не вистачає робочих будівельних професій, не вистачає зварювальників, токарів і т.д., - сказав Азаров.

- Для нас робітник став чимось страшним, чим ми своїх дітей лякаємо. Це що нормально? Це абсолютно не нормально. І ми повинні піднімати престиж з одного боку робочої людини, з іншого - престиж інженера, фахівця, - додав він.

У свою чергу ректор Університету ім. Тараса Шевченка Віктор Скопенко зазначив, що Україна займає одне з перших місць у світі за кількістю вузів. І також відзначив, що часто навчальні заклади, які є університетами, не відповідають відповідним вимогам, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна займає одне з перших місць у світі за кількістю вузів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі