вівторок, 14 лютого 2023 16:23

У зоні відчуження помітили табун рідкісних коней

У зоні відчуження помітили табун рідкісних коней
Сфотографували табун коней Пржевальського. Фото: Державного агентства України з управління зоною відчуження

У Чорнобильській зоні відчуження помітили табун коней Пржевальського.

Про це повідомили на сторінці Державного агентства України з управління зоною відчуження.

"Символічно, що на фоні небокраю видно НБК "Арка". Попри війну природа зони відчуження продовжує відроджуватись.Так було, є й буде!" – вказали там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалена техніка, зруйновані мости й тотальний безлад: показали, як виглядає зона відчуження після "русского мира"

Кінь Пржевальського – підвид дикого коня, що мешкає в Азії та відноситься до вимираючих видів. У світі їх близько 2 тис. особин. Популяція походить від декількох тварин, відловлених на початку XX ст у Джунгарії.

На початку 1990-х кілька коней як експеримент випустили в українську зону відчуження Чорнобильської АЕС, де вони стали активно розмножуватися. Наразі їх налічують близько ста особин.

Британський телеведучий та журналіст Бен Фогл відвідав Київську область.

Він побував у Чорнобилі, Прип'яті. Побачив результати російських воєнних злочинів в Бучі та Ірпені. Голяка купався у річці Прип'ять.

Журналіст сказав, що був вражений силою духу українців. Україна змусила його плакати та нагадала, що треба жити сьогоднішнім днем.

Зараз ви читаєте новину «У зоні відчуження помітили табун рідкісних коней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі