пʼятниця, 27 березня 2009 20:37

Створена математична модель міцності шлюбу

Створена математична модель міцності шлюбу

Професор Оксфордського університету, математик Джеймс Мюррей навчився з високою точністю визначати міцність шлюбу, зокрема, розраховувати ймовірність розлучення. Вчений правильно передбачив майбутнє 94% пар із 700, які погодилися взяти участь у дослідженні, повідомляє The Daily Telegraph.

Згідно із методом Мюррея, потрібно записати 15-хвилинні бесіди між подружжям. Протягом цього часу пара обговорює певне болюче питання - секс, гроші, відносини з родичами один одного. Всі репліки оцінюються за шкалою від -4 до 4: позитивні бали присвоюють пропозиціям, у яких є участь, гумор, відчуття щастя, відповідно, агресивні або зневажливі фрази оцінюються низько.

До того ж, автор методу стверджує, що зневага - більш руйнівна властивість, ніж огида, гнів або печаль.

Отримані дані Мюррей перевів у графічний вигляд, і якщо в одного із подружжя графік виявляється стійко негативним, то вчений пророкує неминуче розлучення.

Крім того, всі подружні пари Мюррей ділить на п"ять категорій. Найбільш надійні, на думку математика, ті шлюби, в яких обоє партнерів надають перевагу спільному досвіду перед індивідуальним.

Як повідомлялося, британські вчені стверджують, що час, необхідний для того, щоб закохатися з першого погляду, становить 8,2 секунди. Чим довше чоловічий погляд затримується на жінці під час першої зустрічі, тим більше чоловік зацікавлений.

Якщо погляд триває менше 4 секунд - чоловік лише зацікавлений, але не вражений.

Але якщо погляд затримується довше за 8.2 секунди, дуже ймовірно, що чоловік вже закохався.

Ця статистика не стосується жінок. Вони можуть затримувати погляд на чоловіках на той же час і довше, але не впевнені, чи подобається їм особа протилежної статі.

За матеріалами Lenta.ru, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Створена математична модель міцності шлюбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі