четвер, 18 липня 2024 05:50

Стежте сьогодні за погодою: цей день вкаже, яким буде початок зими

Стежте сьогодні за погодою: цей день вкаже, яким буде початок зими
Яка погода стоїть 18 липня, на таку ж слід чекати на початку осеніФото: pinterest

18 липня згадують святих мучеників Якинта й Еміліяна.

Святий Якинт жив у ІІ столітті, був молодим придворним імператора Траяна. Якинт був таємним християнином, що призвело до його арешту і мук після того, як він відмовився брати участь у язичницьких обрядах. Під час святкування ідолів Якинт не захотів принести їм жертву, за що був ув'язнений і позбавлений їжі. Він помер від голоду, залишаючись вірним своїй вірі до кінця.

Святий Еміліян жив у IV столітті і був римським воїном в Доростолі (сучасна Болгарія). Під час правління імператора Юліана Відступника, Еміліян був ревним християнином. 362 року, коли Юліан відновив переслідування християн, Еміліян відмовився поклонятися язичницьким богам. Він був викритий і заарештований. Його катували і зрештою спалили на вогнищі.

Прикмети

Яка погода стоїть, на таку ж слід чекати на початку осені.

На нижніх гілках берези з'явилися жовті листочки - осінь прийде пізно і буде теплою.

Спека вказує, що грудень буде холодним.

Що не можна робити, а що варто

Не варто переїдати, тому що це призведе до фінансових труднощів.

Також забороняється виходити на вулицю після заходу сонця, тому що так ви накличете на себе біду.

Це несприятливий день для весілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собор архангела Гавриїла: що треба пам'ятати про цей день

В давнину цього дня йшли до лазні. Вважалося, що це допоможе отримати здоров'я на весь рік наперед. Зазвичай до цього часу вже закінчуються жнива, а тому селяни мають невеликий відпочинок.

25 липня українці за новим церковним календарем відзначають Успіння праведної Анни. Торік це свято вшановували 7 серпня.

Свято приурочене матері Діви Марії, праведній Анні, яка здавна вважалася покровителькою жінок, особливо матерів. Цього дня їй моляться, просячи про заступництво, допомогу у вагітності, легких родів та зцілення від безпліддя.

Зараз ви читаєте новину «Стежте сьогодні за погодою: цей день вкаже, яким буде початок зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі