середа, 23 травня 2012 10:10

Помер 97-річний винахідник бездротового пульту для телевізора

В чиказької лікарні на 97-му році життя помер американський інженер Юджин Поллі, який увійшов в історію як винахідник першого бездротового телевізійного пульту, повідомляє ВВС.

Про смерть інженера повідомила компанія Zenith Electronics, в якій він пропрацював 47 років. За словами представника компанії Джона Тейлора, Поллі дуже пишався своїм винаходом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кожній монгольській юрті є супутникова антена і телевізор

"Він був щасливим власником телевізора з пласким екраном і сучасним пультом. Але пульт власного виробництва він постійно тримав при собі", - сказав Тейлор.

У 1955 році Юджин Поллі розробив пристрій, що посилає промінь світла на фоточутливі кути екрана, що дозволяло вмикати і вимикати телевізор, а також перемикати канали. Пульти існували і до цього, але вони були пов'язані з телевізором спеціальним кабелем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луценка в камері плазмовий телевізор

У 1997 році Юджин Поллі разом з іншим винахідником з Zenith Electronics Робертом Адлером отримав американську премію "Еммі" за внесок у розвиток телебачення.

Зараз ви читаєте новину «Помер 97-річний винахідник бездротового пульту для телевізора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі