середа, 25 вересня 2013 16:12

"Чому коти бояться пилососів" - найтоповіші запити в інтернеті

"Чому коти бояться пилососів" - найтоповіші запити в інтернеті
Фото: acf.ua

32% українських шукачів в інтернеті користуються yandex, 56 - google. У Львові це співвідношення - 17 і 76%, через те, що Яндекс - російськомовна система. Щодоби вона приймає 220 млн запитів, 20 млн - з України.

Яндекс провів дослідження, що шукають українці, зокрема львів'яни в інтернеті.

"Із того, що ми шукаємо, дуже добре прослідковується наше життя, - говорить представник компанії Наталія Журавльова. -  Якщо взяти слово "мандарин", то найбільше ним цікавляться у січні. Львів'яни ж шукають мандарини цілий рік. У серпні українців найбільше цікавлять кабачки і яблучний пиріг. Узимку цікавляться сирником, борщем, піцою.

Українські діти, молодші 16 років, задають такі питання: "посварився з мамою що робити", "сказати однокласнику що я його люблю по дорозі до школи". Ми пробували з'ясувати, у якому регіоні країни який політик популярний. Вийшло приблизно в різниці по кілька запитів. Тобто це не дані. Ми викинули цю статистику. Українці байдужі до політиків.

"Слово "весна" найпопулярніше у кінці зими - на початку весни. Українці так і запитують: "коли весна". Пік запитів припадає на час, коли раптом знижується температура. Лідерами запитів завжди були "порно", в останні роки також "вконтакті". Запити, що починаються на "як", найпопулярніші такі: "як прибрати живіт".

Працівники компанії відібрали і кумедні запити: "що коли сниться зелень петрушки", "чому коти бояться пилососів", "імена для близнюків дівчаток котиків".

Українці на 33% задають запити українською, на 33%- російською. 20% система не ідентифікує, оскільки це слова, які однаково пишуться, наприклад "канал футбол онлайн", "мандарин", "собака". 1% - це суржик: "слухать саму красіву музику" або "як зробити причоску". Решта - англійською та латинкою.

Львів'яни щось придбати хочуть майже в 15 разів частіше, ніж продати. Ось топ-10 речей, які жителі Львова та області хотіли купити: авто, квартиру у Львові, коріння білого перстачу, мобільний телефон, годинник, протеїни, амінокислоти, картину, монети, велосипед. Топ-10 речей, які львів'яни хотіли продати: мисливські рушниці та порох, монети, будинок, авто, запчастини до авто, ягоди, дрова, кирзові чоботи, шубу, друкарську машинку.

Із словом "як" запити формулюють так: "як видалити білий наліт з кришталю", "хто з людей може дати гроші взайм", "как отбелить зубы", "куди звертатися якщо своєчасно не видали закордонний паспорт", "как перевести на русский слово с украинского - прымхы".

Топ-5 питань жителів Львівщини до Яндекса: "як правильно перемикати передачі", "як знайти свою мету в житті психотерапія", "як прибрати живіт і боки", "як зробити дитину", "як підключити інтернет через телефон".

"Ось ще кілька запитів львів'ян зі словами "хто", "що", "як", "де", "коли" та "чому", - продовжує  Наталія. - Якісь із них задають не менше десяти разів на тиждень, а якісь ? унікальні: "хто повинен краще готувати мужчина чи жінка", "хто намальований на гривнях", "що потрібно знати продавцю іграшок", "мій кіт їсть кактус що робити", "как самому снять с себя порчу на деньги", "як сказати хлопцеві що я його люблю на українській мові", "де живуть колібрі", "де у львові засмагають", "когда есть фасоль утром или в обед", "чому жанну дарк спалили".

Зараз ви читаєте новину «"Чому коти бояться пилососів" - найтоповіші запити в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі