пʼятниця, 14 жовтня 2011 11:59

Нова футболка вимірює температуру тіла й дані про роботу серця

Нова футболка вимірює температуру тіла й дані про роботу серця

Інноваційну футболку представили світовій медичній спільноті іспанські вчені, які розробили такий вид одягу, що буде відслідковувати температуру свого власника та стежити за його серцевою діяльністю.

Розробником футболки, яка отримала назву Intelligent T-shirt, став Хосе Ігнасіо Морено, який працює в Мадриді в Університеті імені Карлоса III. За словами вчених, найближчим часом футболка стане доступна широким масам населення, і кожен зможе її придбати. У матеріал футболки вшиті електроди, що розпізнають біоелектричні імпульси тіла тієї людини, на яку ця футболка одягнена, і відповідно, футболка збирає дані про те, як працює серце її власника, а також фіксує температуру тіла й місце розташування людини на той випадок, якщо йому знадобиться допомога .

Діагностична футболка всерйоз зацікавила клініки та медичні центри, які побажали оснастити її власним датчиком, який буде пов'язаний з медзакладом і передавати лікарям усі дані безпосередньо. Тим не менш, носити футболку зможе будь-яка людина, незалежно від того, чи присутній у ній датчик медичної установи. Крім вбудованих електродів, аналогічних тим, за допомогою яких знімається електрокардіограма, футболка оснащена термометром і акселерометром, які власник при бажанні може зняти, а потім встановити назад.

Якщо система вбудована в футболку, визначить, що дані різко відрізняються в більшу або меншу сторону від нормальних, вона подасть тривожний сигнал, який дозволить надати власнику футболки екстрену допомогу, в разі, коли його здоров'ю загрожуватиме небезпека.

Зараз ви читаєте новину «Нова футболка вимірює температуру тіла й дані про роботу серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі